Kalmar FF U-trupp

Kalmar FF, Pågående

Kalmar FF:s eget fotbollslag för funktionshindrade

Bra Kompis klassfotboll

IF Elfsborg, Pågående

Varje år arrangerar IF Elfsborg tillsammans med Byttorps IF, Bra Kompis Klassfotboll – en fair play-turnering för skolbarn i låg- och mellanstadiet. Omkring 2000 barn deltar varje år och före turneringen erbjuder IF Elfsborg alla Boråsskolor en gratis värdegrundsföreläsning.

Jobb Tillsammans

IF Elfsborg, 2015

Jobb Tillsammans är ett samarbete mellan Jobb Borås och IF Elfsborg vars syfte är att hjälpa ungdomar, som hamnat lite utanför, ut i praktik på arbetsplatser.

AIK-stilen

AIK, Pågående

Vår värdegrund och ledstjärna i allt, är i lika stora delar en del av vår historia som vår nutid och framtid. Ordet stil är positivt laddat och betyder ”ett riktigt sätt att vara” eller ”ett riktigt uppförande”.

Höstfotboll

Malmö FF, Pågående

Spela fotboll med MFF på höstlovet! Nu kan du lära dig att finta, dribbla, passa och skjuta som stjärnorna i Malmö FF. MFF kommer till Husie och Tyringe under höstlovet för att erbjuda ”Höstfotboll” för alla pojkar och flickor 7-12 år.

Schyssta Ledare / Schyssta Lirare

IF Brommapojkarna, Pågående

BP strävar efter att ha de schysstaste ledarna och varje ledare har undertecknat ett ledarkontrakt. Det innebär att man skrivit under att man följer föreningens värdegrunder.
Schyssta Lirare innebär att varje lag utser sin schysstaste Lirare genom diskussioner i gruppen kring detta. Dessa premieras varje år med en speciell utmärkelse.

Väx med BP

Brommapojkarna, Pågående

Fria föreläsningar för ledare och föräldrar görs i detta projekt. Här har vi hjälp av Mentor som håller i föreläsningarna.

Nattfotboll

Brommapojkarna, Pågående

Organiserad spontanfotboll är ett effektivt verktyg att minska kriminalitet och skadegörelse. På lördagskvällar öppnar vi idrottshallar i Smedshagen, Grimsta och Hässelby Villastad och erbjuder fri aktivitet för ungdomarna i området.

Flickfotboll

Brommapojkarna, Pågående

Tyvärr prioriteras killarna ofta när satsningar görs på integration för ungdomar. För BP är det självklart att
jobba jämställt även i våra integrationsprojekt. Flickfotboll Västerort är ”prova på idrott” för flickor som
aldrig varit med i en förening.

Första Jobbet Västerort

Brommapojkarna, Pågående

Ungdomar i våra projekt får chansen att jobba på våra matcher, hjälp med CV och en möjlighet till
sommarjobb/praktik hos våra partners.

IM-programmet

Dalkurd, Pågående

Idag har vi spelare som är engagerade på IM-programmet på Hushagsgymnasiet. Syftet är att med hjälp av två spelare från a-laget sysselsätta ungdomarna med olika aktiviteter. Målet är att få ungdomarna att hitta sina egna fritidsintressen.

Tjejgruppen

Dalkurd, Pågående

En nystart av det vi kallar Tjejgruppen. Alisa Aslani är i Västerås och studerar och hon kommer att vara delaktig i att starta något liknande där i samarbete med BK-Rapid. Sociala kommittéen var där och hälsade på med BK-Masen och det kommer med största sannolikhet att bli ett bra samarbete.

Litteraturcirkel på Borlänge Bibliotek

Dalkurd, Pågående

Peshraw Azizi och Ahmad Awad har bland annat fått igång en litteraturcirkel på Borlänge Bibliotek. Dessa har även påbörjat ett samarbete med Borlänge Hockey med prova-på-verksamhet. Spelarna har även E-sport kvällar på Cozmoz.

TFF en kraft i samhället

Trelleborgs FF, Pågående

TFF en kraft i samhället är namnet på den nysatsning som vi driver tillsammans med Trelleborgs Kommun.

Planer för framtiden

IFK Göteborg, Pågående

Med ”Planer för framtiden” och tillsammans med organisationen Cruyff Foundation vill IFK Göteborg bidra till ett samhälle som omfamnar alla ungdomar.

Fotbollsskolan

Malmö FF, Pågående

Sedan starten 1970 är Malmö FF:s fotbollsskola själva grunden för vår ungdomsverksamhet. I fotbollsskolan får de yngsta barnen lära känna världens roligaste leksak: bollen. Målsättningen med fotbollsskolan är att skapa ett intresse för fotboll och föreningsliv bland Malmös barn.

Fotboll mot rasism

Malmö FF, Pågående

Fotboll mot rasism – för allas trygghet och lika värde är en fotbollsturnering där närmare 100 flick- och pojklag från hela Skåne deltar. Själva turneringen består av gruppspel på olika orter i samarbete med andra klubbar i regionen och mynnar ut i ett slutspel som avslutas med en stor familjedag på Swedbank Stadion i Malmö.

Höstfotboll

Malmö FF, Pågående

Spela fotboll med MFF på höstlovet! Nu kan du lära dig att finta, dribbla, passa och skjuta som stjärnorna i Malmö FF. MFF kommer till Husie och Tyringe under höstlovet för att erbjuda ”Höstfotboll” för alla pojkar och flickor 7-12 år.

Fotboll med hjärtat

Kalmar FF, Pågående

Nyligen presenterades Kalmar FF:s nya koncept Fotboll med hjärtat. Satsningen är en utbildning för ungdomsledare i lagen som har utövare mellan 5-15 år. Utbildningen vänder sig både till killar, tjejer och lag med funktionshinder. För föreningarna är hela utbildningen gratis och möjliggörs genom Länsförsäkringar i Kalmar Län som gått in om huvudpartner i projektet.

MFF stödjer

Malmö FF, Pågående

Från och med sommaren 2016 stödjer MFF de två ideella stiftelserna Ronald McDonald Hus och Henrik Superman som en del av föreningens samhällsengagemang. Gemensamt för de två stiftelserna är att de är lokalt förankrade, icke-vinstdrivande och att de arbetar för att på olika sätt hjälpa barn med svåra sjukdomar.

IFK på schemat

IFK Göteborg, Pågående

Med fotboll som verktyg och med kamratskap och hälsa i fokus bedriver vi IFK på schemat på skolor i Göteborg. Fotbollsprofil förlagd till elevens val. Kontinuitet och tät dialog med personal på skolorna är en förutsättning för att kunna bedriva IFK på schemat.

Vår stad

Djurgårdens IF, Pågående

Djurgårdens IF Fotbolls filantropiska engagemang drivs av två huvudsakliga principer, närhetsprincipen och aktivitetsprincipen. Det innebär att vi söker efter organisationer vilka verkar i vårt närområde med människor från vårt närområde och som önskar aktivera sig med Djurgårdens IF i närområdet. Djurgårdens IFs närområde är Stockholmsområdet och vi vill göra skillnad för människorna i vår stad. Vi vill även säkerställa att människor vilka annars av olika skäl inte naturligt kan aktivera sig tillsammans med Djurgårdens IF ges möjlighet att göra detta.

Urban Football

Djurgården, Pågående

Urban Football är Djurgårdens egna spontanidrotts-koncept. Urban Football har som ambition att få fler barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt upptäcka hur roligt och glädjefyllt det kan vara att spela fotboll.

Stjärnglansen

Örebro SK, 2017

Under 2010 så tog spelarna i ÖSK fram en kalender som trycktes i hundra exemplar och sedan signerades. Kalendrarna såldes sedan till privatpersoner och företag. Nu är det dags att skänka pengarna som man fick in.

Nattfotbollen

IK Sirius, Pågående

IK Sirius öppnar hallarna i Gottsunda, Stenhagen och Gränby på de tider när behovet är som störst, på fredags- och lördagskvällar. Där kan ungdomarna spela fotboll och umgås med varandra och våra spelare, lära sig sunda värderingar och samspel.

Framtid tillsammans

Elfsborg, Pågående

Framtid Tillsammans är ett 1-årigt samhällsprojekt som drivs av Borås Stad, Arbetsförmedlingen, IF Elfsborg och Arcus Utbildning & Jobbförmedling (Elfsborg och Arcus deltar helt ideellt i projektet). Tio arbetssökande är sedan maj månad 2016 ute på arbetsmarknaden och jobbar två och två i fem olika stadsdelar i och runt Borås. Tillsammans med idrottsföreningar jobbar man för att upptäcka, identifiera och fånga upp barn och ungdomar som befinner sig i, eller är på väg in i utanförskap.

Kalmar FF U-trupp

Kalmar FF, Pågående

Kalmar FF:s eget fotbollslag för funktionshindrade

Femkampen

Kalmar FF, Pågående

Alla femteklassare i kommunen bjuds in till en skolturnering i fotboll som kombineras med aktivitetsdag kring kamratskap, anitmobbning, kost & hälsa.

Rörlig Ungdom Nu – RUN

BK Häcken, Pågående

RUN är Häckens och Västra Götalandsregionens projekt för att motverka och förebygga inaktivitet och övervikt bland barn på Hisingen. Sedan 2005 har BK Häcken bidragit till att mellanstadieeleverna på Hisingen får ett sundare och mer hälsosamt liv.

ÖFK:s kulturakademi

Östersunds FK, Pågående

Idrott och kultur framställs ofta som motsatspar där det ena utesluter det andra. Med Kulturakademin vill Östersunds Fotbollsklubb visa att det inte behöver vara så. Kultur är en viktig del i samhällsbyggandet och är en grund för demokratisk ordning. I samband med dessa projekt tar ÖFK ställning i samhällsfrågor och föreläser för kommuner, företag, föreningar om vikten av mångfald som ett modell för att utveckla olika delar av samhället.

Ungdomens hus

Östersunds FK, Pågående

ÖFK driver en fritidsgård/ aktivitetsgård som heter Ungdomens Hus. Ungdomens Hus ligger vid Jämtkraft Arena, ÖFKs hemmaarena, och vänder sig till alla ungdomar och vuxna. Verksamheten består av en café verksamhet som drivs av ungdomar och gruppverksamhet med olika aktiviteter. Ungdomens Hus drivs helt utan kommunala/statliga bidrag.

Elfsborg hjälper ungdomar i arbetslivet

IF Elfsborg , Pågående

I slutet av 2014 startade IF Elfsborg Jobb Tillsammans med syfte att hjälpa ungdomar i utanförskap att få möjlighet att praktisera på ett företag. På så sätt får de en inblick i arbetslivet och kan samtidigt förbättra sitt CV.

Fotbollsakademierna

Malmö FF, Pågående

Malmö FF:s Fotbollsakademi är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie.

Fotbollsnätverket

Malmö FF, Pågående

En viktig byggsten i svensk fotboll är alla de mindre föreningar runt om i landet som mned begränsade resurser gör ett fantastiskt arbete med våra ungdomar. Fotbollsnätverket är ett samarbete mellan Malmö FF och nära 50 föreningar runt om i Skåne. Syftet är att hjälpa varandra, utbyta kunskaper och erfarenheter och skapa relationer som alla har nytta av.

Sommarfotboll

Malmö FF, Pågående

Med Sommarfotboll erbjuder Malmö FF flickor och pojkar en meningsfull fritid under sommarlovet.

Madsens ungdomsfond

Malmö FF, Pågående

Bengt Madsens ungdomsfond delar ut stipendier på 5000 kronor till förtjänta personer. Kriteriet för att få stipendium är att stipendiaten ska ha gjort något speciellt för ungdomar, visat långvarigt engagemang för ungdomars utbildning och utveckling eller som ungdom visat prov på särskilt utmärkande egenskaper.

Fotboll för ensamkommande unga

Malmö FF, Pågående

Flera barn och ungdomar på flyktingboenden i Malmö har möjlighet att spela fotboll under ledning av Malmö FF. Ett samarbete mellan MFF, Malmö stad, Ensamkommandes förbund och boenden skapar en gränsöverskridande mötesplats på fotbollsplanen.

Svartvita stjärnor

Örebro SK, 2015

Företag skänker en krona per mål till arbete med svårt sjuka barn.

Värdegrundsföreläsningar

IF Elfsborg, Pågående

Sedan sju år tillbaka erbjuder IF Elfsborg värdegrundsföreläsning till alla mellanstadieklasser i Borås med omnejd.

Jobb Tillsammans

IF Elfsborg, 2015

Jobb Tillsammans är ett samarbete mellan Jobb Borås och IF Elfsborg vars syfte är att hjälpa ungdomar, som hamnat lite utanför, ut i praktik på arbetsplatser.

BOLLIS – lek och spel

IFK Norrköping, Pågående

Projektet vill genom lek och spel förbättra ungdomars sociala och språkliga kompetens samt medverka till integration i svenska samhället i bostadsområden som saknar organiserad barn- och ungdomsfotboll (Marielund i Norrköping).

Fotboll för alla

AIK, Pågående

Fotboll för alla är ett metodmaterial framtaget för att ge tränare verktyg att arbeta för en trygg och inkluderande miljö och som belyser frågor kring rasism, sexism, homofobi och transfobi. Detta för att skapa en fotbollsmiljö där alla kan känna sig välkomna och trivas.

En dag med Kalmar FF

Kalmar FF, Pågeånde

Varje år bjuder Kalmar FF in en familj som på ett eller annat sätt har haft det svårt till Guldfågeln Arena. Här får de vara med på matchgenomgången, uppvärmningen, lineupen och titta på matchen från innerplan och från läktaren. Under besöket lämnar alla spelare över presenter till familjen och även ett säsongskort som gäller för hela säsongen.

Kampanj mot rökning

Kalmar FF, 2014

Tillsammans med Länsstyrelsen utsåg Kalmar FF under 2014 fyra stycken ambassadörer från Kalmar FFs A-trupp som aktivt är med och tar avstånd mot rökning. Detta för att stärka klubbens arbete med att ha en rökfri arena och hjälpa till i samhället med att ta avstånd från rökning.

Besök på Kalmar sjukhus

Kalmar FF, Pågeånde

Kalmar FF bedriver sedan flera år tillbaka ett samarbete med lekterapin på Kalmar Sjukhus där spelarna besöker avdelningen på sjukhuset två gånger per år.

Världens Barn-loppet

Kalmar FF, Pågående

Tillsammans med Högby IF, Landstinget och P4 Kalmar startade Kalmar FF upp Världens Barn-loppet 2014 som är ett årligt återkommande evenemang. Det är ett lopp utan omkostnader där alla partners ställer upp för att göra en insats. Alla anmälningsavgifter som kommer in till loppet går oavkortat till Världens Barn. 2014 samlade vi tillsammans in 180 000 kr.

Karriärakademin

Malmö FF, Pågående

Karriärakademin är ett initiativ för att göra en insats mot ungdomsarbetslösheten i Malmö. Med utgångspunkt i behoven hos samarbetspartners arbetar Karriärakademin med matchning av arbetslösa ungdomar mot arbetstillfällen.

Gothia Cup Foundation

BK Häcken, Pågående

Gothia Cup Foundation består av en samling projekt som Gothia Cup driver i syfte att ge barn och ungdomar som annars inte hade haft chansen, möjligheten till utbildning och och en aktiv fritid.

Aktiv Göteborg

IFK Göteborg, Pågående

I Biskopsgården anordnas träffar där man spelar fotboll på dagtid en gång i veckan. Målgruppen är ungdomar och unga vuxna som idag är utan arbete.

Back 2 Basics

GIF Sundsvall, Pågående

Genom ”Back 2 Basics” kan GIF Sundsvall verka i bostadsområden för att tillsammans med andra föreningar erbjuda en aktiv och positiv fritid för barn i åldern åtta till tolv år.

Young Fellows

IFK Göteborg, Pågående

IFK Göteborgs läktarkoncept för killar och tjejer i åldrarna 9-15 år. Fokus ligger på sång och god supporterkultur med kamratskap, ansvar och respekt som ledstjärnor.

Energikicken

IFK Göteborg, Pågående

Drygt 5000 femteklasselever från skolor i och runt om Göteborg deltar i turneringen där Fair Play och Kamratskap är det viktigaste. Allas lika värde! Energikicken är ett samarbete mellan Göteborg Energi och IFK Göteborg.

Bra Kompis klassfotboll

IF Elfsborg, Pågående

Varje år arrangerar IF Elfsborg tillsammans med Byttorps IF, Bra Kompis Klassfotboll – en fair play-turnering för skolbarn i låg- och mellanstadiet. Omkring 2000 barn deltar varje år och före turneringen erbjuder IF Elfsborg alla Boråsskolor en gratis värdegrundsföreläsning.

AIK-stilen

AIK, Pågående

Vår värdegrund och ledstjärna i allt, är i lika stora delar en del av vår historia som vår nutid och framtid. Ordet stil är positivt laddat och betyder ”ett riktigt sätt att vara” eller ”ett riktigt uppförande”.